Kasteelfair Baarn

Kasteelfair Baarn

De eerste fair van het jaar!

Op donderdagavond hadden we de bus al ingepakt. Het is altijd moeilijk om te kiezen wat er mee moet naar een fair. En niet geheel onbelangrijk wat er allemaal in de bus past. Het is lastig om je voor te stellen hoe de kraam er uit gaat zien met alle spullen die je gekozen hebt.

12910526_1763038033926818_582140790_n

En dit keer ging manlief (Vintricity.com) ook mee dus moesten we ook nog ruimte overhouden op de kraam voor zijn stoere lampen.

Op zaterdag vertrokken we om half zeven van huis. Toen we aankwamen bij de fair, konden we de auto niet bij de ingang neerzetten. Er waren al meerdere bussen vast komen te zitten in het grind voor de ingang. Tijd om te balen was er echter niet want we hadden nogal wat spullen die we naar binnen moesten tillen. Gelukkig hadden we er wel aan gedacht om een steekkarretje en bolderkar mee te nemen.

Het slepen kon beginnen. Eerst stapelen op het steekkarretje en de grote zware dingen even naast de bus neergezet, waaronder oude schoolstoelen.

Toen kwam er een plekje een stuk dichter bij het kasteel vrij en snel de bus daarheen gezet.

12919452_1763038047260150_553657283_o

Eenmaal alle spullen binnen, konden we de kraam gaan indelen en opbouwen. We hadden zo ontzettend veel spullen mee, waar begin je dan? We hadden gelukkig een ruime plek.

Toen alles stond, was het ook al bijna 11.00 uur. Er stond buiten een grote rij.

We hadden al opgemerkt dat we 2 grijze stoelen misten maar wisten ook niet meer zeker of we ze wel of niet meegenomen hadden. We hadden er meerdere meegenomen en deze stonden wel allemaal bij ons kraampje.

Het was heerlijk weer en bij het slepen van de spullen hadden we gelukkig al gevraagd of er een raam open mocht dus bij ons in de zaal was het heerlijk fris en scheen de zon lekker naar binnen.

We deelden een grote zaal samen met Dagmar Oldstyle Hattem en met Heavy Stuff uit Zwolle. Allemaal stoere spullen in de zaal waar wij stonden.  Leuk om te zien dat de mannen ook enthousiast waren 😉

Het was ontzettend druk en de dag vloog voorbij! Rond 16.00 werd het wat rustiger. Onze kraam was 1 grote bende doordat er veel grote spullen verkocht waren. Dan vallen er gaten in en is het eigenlijk te druk om even weer opnieuw in te delen en de kraam mooi te maken.

De fair duurde tot 17.00. Er was nog een standhoudersborrel maar we moesten nog kasten bezorgen bij een klant. Dus hup, de kar er weer achter en de bus in.

Eerst de kasten bezorgd en toen wat gegeten. Daarna snel naar de winkel gereden om er zeker van te zijn dat we de stoelen wel meegenomen hadden en inderdaad, ook daar waren ze niet meer.

Na een post op facebook tipte een andere standhouder me dat ze de stoelen had zien staan, een hele poos, in het bos, met een bosje paastakken erop. Waar de bus eerder had gestaan. Aha, daar waren de spullen dus gebleven! Snel met de marktmeester gebeld maar zij hadden niets gezien tijdens de laatste ronde. We zouden zondag nog maar een keer kijken.

12914705_1763038053926816_1778595650_o

Nog even rustig gezeten en toen naar bed. Een uur minder slaap want de klok ging een uur vooruit. Om 0.30u maakte Jos mij wakker dat hij misselijk was. Hij moest spugen en had het steenkoud. Eenmaal geïnstalleerd op de bank met een kruik, kon ik weer naar bed want er stond me weer een lange dag te wachten, helaas zonder Jos.

Zondags weer op tijd naar Baarn zodat we onze kraam weer opnieuw konden opbouwen. Gelukkig was het de hele dag droog want er stonden ook standhouders met een kraam buiten. De zon kwam er af en toe zelfs doorheen!

Na nog een succesvolle dag, konden we de spullen weer opruimen. Nog steeds geen teken van de stoelen. We hebben twee ontzettend leuke dagen gehad in het kasteel. Ongelooflijk mooie kamers met hoge plafonds met ornamenten erop, grote raampartijen, enorme trapopgang en wat een sfeer ademt het kasteel uit. Alle standhouders hadden enorm hun best gedaan om hun kraam er mooi uit te laten zien, echt prachtig!

Thuis aangekomen was er een mailtje, er had een klant iets geschreven in ons guestbook op de website. Ze waren heel blij met de luiken die ze bij ons gekocht hadden. Wat een enorm leuke afsluiter!