Uitnodiging

Het was vier uur en ik was klaar wakker.

De avond van tevoren  had ik een bedje gemaakt in de bus (die we mochten lenen van een hele lieve collega) en ik was van plan om heerlijk te slapen op ons luchtbed in de bus maar de handelaren deden hun bussen al open en dicht om hun spullen uit te pakken. Oftewel, ik was klaar wakker.

Aster lag naast mij verstopt onder de dekens want die heeft het altijd koud. Ik zag nog net een plukje haar onder de dekens vandaan komen.Mijn blaas stuurde een seintje naar mijn hersenen dat deze geleegd moest worden en dus ging ik maar een poging wagen op de plasemmer. Inmiddels was Aster ook wakker, die dacht dat het regende,  en dus maar de markt op gegaan.Half vijf stapten we de bus uit, op zoek naar brocante!

 Omdat we op vier fairs gingen staan moesten we veel inkopen! Kasten, bankjes etc.. En toen kwamen we Jieldé lampen tegen. Toen we die eenmaal in ons karretje hadden gestopt en een paar passen verder waren, sprak een man ons aan. Hij had er ook nog vier stuks thuis liggen en we mochten later wel bij hem komen kijken.

 Eerst op naar een andere markt. Een zogenaamde vide griener. Hier kwam toevallig een parkeerplekje vrij en we hebben we snel de bus neergezet. Het was nogal een eindje lopen naar de kraampjes, en heel erg steil de berg op. Nog een paar kleine dingen gevonden en toen we weer bij de bus aankwamen zagen we dat er een auto achter geparkeerd stond en ons had ingesloten. Toen zagen we een briefje onder de ruitenwisser. Oepsie.

Na flink wat gekontkust te hebben wou meneer zijn auto toch wel aan de 20150920_143001kant zetten. Wij stonden tenslotte voor zijn garage, overigens wel in een parkeervak, maar dit hadden we dus nooit gezien.

Toen we klaar waren op de markt gingen we richting het huis van meneer Jieldé. Eenmaal daar aangekomen bleek hij in een prachtig huis te wonen.

We werden verwelkomd met een lekker kopje thee aan de keukentafel. Heerlijk even bijkomen van de korte nacht en het struinen over de markt. Het bleek dat meneer een winkel aan huis had en hier stonden heel veel bijzondere dingen in! Mooie wereldbollen, prachtige paspoppen. En toen zei hij, dat hij nog een schuurtje had met wat spullen. De deur ging open en ik voelde mij even een Salvage Hunter.. Wat ontzettend veel spullen! Om je ogen uit te kijken! Stoelen, kasten in allerlei soorten en maten. En het ging maar door!

 We kwamen daar voor de lampen maar hebben een ontzettend leuk contact opgedaan en was een leuke afsluiting van de inkooptrip.

20150920_144900